C KATEGORIJA

U osposobljavanje kandidata za vozače C kategorije vozila možete se uključiti ako: pribavite uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje vozilom C kategorije za koje prethodno od svog liječnika opće prakse morate zatražiti potvrdu da niste bolovali od kroničnih bolesti, te ako posjedujete vozačku dozvolu B kategorije.

Starosna dob za polaganje C kategorije je 21 godina. Upisati se možete sa navršenih 20 i pol godina. Iznimno, ukoliko vozač posjeduje svjedodžbu o početnoj kvalifikaciji, minimalna starosna dob za polaganje C kategorije je 18 godina.

Nastava iz nastavnog predmeta u fondu od 15 sati ili 5 ako imate C1 kategoriju, a za upravljanje vozilom 15 sati ili 10 ako imate C1 kategoriju. U C kategoriju ulaze motorna vozila najveće dopuštene mase (NDM) iznad 3.500 kg.

Nakon položene C kategorije, polaznik može odmah nastaviti program osposobljavanja CE kategorije (prikolica) bez uvjeta posjedovanja vozačke dozvole C kategorije s nekim dužim rokom.

Ukoliko ste zadovoljni našom ponudom i prepoznali ste naše kvalitete i dugogodišnji trud u obuci profesionalnih vozača, a želite postati jedan od naših budućih polaznika, stojimo Vam na raspolaganju i veselimo se Vašem dolasku!